Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα με μούρα

Τι θα λέγατε για μια ελαφριά τάρτα με τραγανό μπισκότο, βελούδινη κρέμα βανίλια και φρέσκα ζουμερά μούρα; Απολαύστε την εύκολη διαδικασία της και την εκπληκτική γεύση της! θα την βρείτε και στο www.kitchenseret.com!


Υλικά:

Για το μπισκότο:
250γρ αλεύρι κοσκικισμένο
125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο
2 κουταλιές παγωμένο νερό
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
250γρ ζάχαρη
50γρ σκόνη αραβοσίτου
50γρ αλεύρι κοσκινισμένο
2 κρόκους
1 κλωναράκι βανίλια
φρέσκα μούρα


Εκτέλεση:

Σ΄ένα μπολ δουλεύουμε με το χέρι το αλεύρι με το βούτυρο.
Προθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη δεύουμε παλι με το χέρι καλά και
ύστερα προσθέτουμε και τον κρόκο
τέλος προσθέτουμε και το παγωμένο νερό και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα (μην το δουλέψετε πολύ γιατί θα ραγίζει) το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα
Απο το γάλα κρατάμε μισό ποτήρι και το υπόλοιπο το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά με τους κόκους της βανίλιας που έχουμε καθαρίσει. Ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Στο ποτήρι με το γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σκόνη αραβοσίτου
Όταν το γάλα έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το μείγμα απο το ποτήρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Τη μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο ταψάκι και την καλύπτουμε με σελοφάν (να εφάπτεται με την κρέμα για να μη πιάσει κρούστα) Την αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη για το μπισκοτο και την τοποθετούμε στο ταψάκι για τάρτες.
την τρυπάμε με ένα πηρούνι και την ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.
την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο μπισκότο πάνω την κρύα κρέμα και διακοσμούμε με τα μούρα. (μπορούμε φυσικά να βάλουμε και άλλα φρούτα αν επιθυμούμε. Εμένα δεν μου έφτασαν δυστυχώς τα μούρα και έβαλα και λίγο μπανάνα..)
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε απο πάνω με άχνη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: