Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Κράμπλ με μήλο και ροδάκινα

Βρεττανική λιχουδιά υγειινή, νοστιμότατη και πανεύκολη!

Υλικά:

Για τη γέμιση:
2 μέτρια μήλα κόκκινα ξεφλουδισμένα σε κυβάκια
2 ροδάκινα ξεφλουδισμένα κ κομμένα σε κυβάκια
50 γρ μαύρη ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
1 κουταλιά νερό
Για το κράμπλ:
3 κουταλιές αλεύρι ολικής
3 κουταλιές βρώμη
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλάκι ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C.
Σ΄ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μήλα, τα ροδάκινα, το νερό, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε με τα δάχτυλα όλα τα υλικά για το κράμπλ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και να μοιάζει με ψίχουλα.
Σ'ένα πυρίμαχο σκεύος χύνουμε τα φρούτα και ρίχνουμε ομοιόμορφα από πάνω το κράμπλ.
Ψήνουμε περίπου για 20-25 λεπτά στη μεσαία σχάρα μέρχι να ροδίσει.
Μπορείτε να προσθέστε άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: