Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ταμπουλέ

Ταμπουλέ
Αράβικη υγιεινή νοστιμότατη σαλάτα, σερβίρεται δροσερή και τρώγεται ευχάριστα και το σημαντικό... χωρίς τύψεις...

Υλικά:

1 αγγούρι χωρίς τους σπόρους ψιλοκομμένο
3 ντομάτες χωρίς τους σπόρους ψιλοκομμένες
150γρ πλιγούρι
2 ματσάκια μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ το πλιγούρι και προσθέτω ζεστό νερό 2εκ πάνω από το πλιγούρι. Το αφήνω να απορροφήσει το νερό περίπου 30 λεπτά. Εάν το πλιγούρι είναι πολύ σκληρό πρέπει να βράσει λιγάκι για να απορροφήσει καλύτερα το νερό. Εν τω μεταξύ, κόβω το αγγούρι τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Πλένω καλά και ψιλοκόβω το μαϊντανό και το δυόσμο.
Μόλις το πλιγούρι είναι έτοιμο (θα πρέπει να είναι μαλακό στο μάσημα), προσθέτω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύω καλά.Το ιδανικό είναι να μείνει στο ψυγείο για 30 λεπτά για να μαριναριστεί καλά.


Καλή σας όρεξη!