Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2008

Γαύρος ουζομεζές


Ο Νόστιμος, πικάντικος και εύκολος στην παρασκευή μεζές ούζου της Τζένης, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, αν σκεφτεί κανείς ότι σερβιρίζοντάς τον κατά τον τρόπο της φωτογραφίας, κοστίζει σε κατάστημα της Βασ. Ηρακλείου (για την Θεσσαλονικούλα μου μιλάω) 39 euro το κιλό....

Καθαρίζουμε τον φρέσκο γαύρο (ή αν θέλουμε και σαρδέλα) από το κεφάλι και τα εντόσθια, τον πλένουμε πολύ καλά, στραγγίζουμε και τον παστώνουμε βάζοντας σ'ένα ταπεράκι σειρές γαύρου, ενδιάμεσα αλάτι και λίγο ξύδι και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα ψάρια .Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 μέρες. Μετά αφού τα ξεπλύνουμε καλά, πιέζοντας κατά μήκος βγάζουμε την ραχοκοκαλιά, και βάζουμε λαδάκι και ξύδι (ή λεμόνι αν το προτιμάτε)

Καλούμε μερικούς φίλους σπίτι, και με λίγο τσίπουρο έχουμε την τέλεια συνταγή για ένα όμορφο Κυριακάτικο ανοιξιάτικο μεσημεράκι στο μπαλκόνι.

Καλή επιτυχία

1 σχόλιο:

alexs είπε...

Στη Μυτιλήνη παστώνουμε τις σαρδέλες για μερικές ώρες μόνο και γίνονται καταπληκτικές. Οι 2 μέρες μήπως σκληραίνουν πολύ το ψάρι ?