Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2008

Μακαρόνια με κιμά

Μακαρόνια με κιμά

Υλικά :

1 πακέτο μακαρόνια
λίγο βουτυράκι
250γρ κιμά μοσχαρίσιο
250γρ κιμά χοιρινό
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
1 κονσέρβα ντοματοπολτό
1 κουταλιά της σούπας πουρέ ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι γλυκό
λίγη κανέλα
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα.

Εκτέλεση :

Ψιλοκόβω το κρεμμύδι μου και το σκορδάκι. Σ’ ένα τηγάνι βαθύ, τσιγαρίζω με βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μετά ρίχνω και τον κιμά να τσιγαριστεί καλά. Προσθέτω την τομάτα, τον πουρέ ντομάτας, ανακατεύω και την αφήνω να βράζει σε μέτρια φωτιά. Εντωμεταξύ βράζω τα μακαρόνια μου με λίγο αλάτι και λίγο λάδι. (Συνήθως στα μακαρόνια με κιμά βράζουμε Νο 5 ή 6 αλλά φυσικά ο καθένας μαγειρεύει ό,τι προτιμάει. Στην φωτογραφία έχω φτιάξει λιγκουίνι.) Επιστρέφω στη σάλτσα μου και ρίχνω αλάτι, κόκκινο πιπέρι, περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού, και λίγη κανέλα για άρωμα. Αφήνω να βράσει λίγο ακόμη και μετά σβήνω το μάτι της κουζίνας και την αφήνω πάνω για να διατηρηθεί ζεστή. Μόλις γίνουν και τα μακαρόνια, κλείνω το μάτι της κουζίνας, τα στραγγίζω σ’ ένα τρυπητό τα ξαναρίχνω στην κατσαρόλα με το βούτυρο και ανακατεύω. Σερβίρω με παρμεζάνα ή με κεφαλοτύρι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Me toia peina pou exw tha ormisw stin othoni.....