Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Καφές με καραμέλα

Καφές με καραμέλα και σαντιγί


Μια ιδέα για να ξεφύγετε από τον κλασικό καφέ και να γευθείτε κάτι διαφορετικό με μπόλικες θερμιδούλες γι’ αυτούς που θα ήθελαν να βάλουν κανά δράμι πάνω τους. Προσοχή λιγάκι στην κατασκευή της καραμέλας.
Γίνεται εκπληκτικός!... Αφιερωμένο στον γκρινιάρη φίλο μου Kappa.

Υλικά:

Για την καραμέλα:
200 ml κρέμα γάλακτος (ένα μικρό κουτάκι)
250 γρ ζάχαρη
50 γρ βούτυρο

Για τον καφέ:
Καφέ και ζάχαρη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. (μέτριο, γλυκό, ζεστό, κρύο, κλπ) Αν και με λίγο γάλα θα έδειχνε πιο ωραία.
Σαντιγί έτοιμη (λίγη) (στην φωτο έχω κάνει αφρόγαλα γιατί θέλω να χωράω στα ρούχα μου το καλοκαίρι...)
κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σ’ ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος μέχρι ν’ αρχίσει να βράζει. Μετά την αποσύρω από τη φωτιά κ την αφήνω να κρυώσει. Σένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνω την ζάχαρη σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ένα χρώμα καστανό ανοικτό. Ανακατεύω και προσθέτουμε το βούτυρο και ύστερα την κρέμα γάλακτος. Αφού πάρει μία βράση, το αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.

Σ’ ένα ψηλό γυάλινο ποτήρι, ρίχνω, στα εσωτερικά του τοιχώματα, καραμέλα. Αφήνω να πέσει και λίγο στον πάτο. Φτιάχνω τον καφέ μου με δόσεις καφέ και ζάχαρη της προτιίμησής μου. Προσθέτω από πάνω λίγη σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και πάλι λίγη καραμέλα και λίγη κανέλα. Σερβίρεται με μπισκότα κανέλας ή με σοκολατάκια.
Απολαύστε το!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα περιμένουμε πρόσκληση για τέτοια καφεδάρα με την άφιξή σας στα πάτρια. Και συνοδεία με γλυκάκι, εννοείται...Φιλάκια!
Ν+Χ