Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Mύδια σαγανάκι



Λατρεύω τα μύδια όπως και να είναι μαγειρεμένα: αχνιστά, τηγανητά, όμως η αγαπημένη μου συνταγή είναι τα μύδια σαγανάκι όόόόχι με ντομάτα αλλά με μουστάρδα και φέτα. Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή που σας προκαλώ να δοκιμάσετε!

Υλικά:

100 ml ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά σε πολύ μικρούς κύβους
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε πολύ μικρούς κύβους
1 μέτριο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο όπως οι πιπεριές
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
500 γρ μύδια χωρίς κέλιφος
Μια χούφτα μαϊντανό
200 γρ τυρί φέτα σε μικρούς κύβους
Κόκκινο, μαύρο πιπέρι και αλάτι

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρω με το λάδι το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο
2. Προσθέτω το κρασί και αφήνω να πάρει μια βράση
3. Ρίχνω τα μύδια, τη μουστάρδα και επίσης να προσθέτω λίγο νεράκι (από το σακουλάκι τους αν υπάρχει ακόμη καλύτερα) μέχρι να καλύπτονται τα μύδια
4. Αφήνω να βράσει καλά σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 7 λεπτά
5. Προσθέστε το μαϊντανό και το τυρί φέτα
6. Προσθέτω κόκκινο, μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι.


Καλή σας όρεξη!


1 σχόλιο:

evi είπε...

ροζα μου σε περιμενει ωραιο παιχνιδακι..

http://evitheusualsuspect.blogspot.gr/2013_11_09_archive.html