Γλυκιά κολοκυθόπιτα
Υλικά
1 κιλό κόκκινη κολοκύθα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 αβγά
3 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι
Ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο
2-3 ξυλάκια κανέλας
7 φύλλα για πίτα
Ταψάκι 35x25
Εκτέλεση
Κόβω την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και τη βράζω τόσο, όσο να μπορώ να πάρω εύκολα με ένα κουτάλι την ψίχα από την φλούδα της. Την βράζω με το γάλα στο οποίο έχω βάλει τα ξυλάκια της κανέλας. μόλις να γίνει αλοιφή σαν κρέμα προσθέτω προς το τέλος το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Όταν κρυώσει αρκετά, προσθέτω τα αβγά τα οποία ανακατεύω ελαφρά μέσα στη κρέμα.
Αλείφω το ταψάκι με λάδι, ύστερα τα φύλλα ένα ένα, βάζω τη μισή κρέμα, ένα φύλλο
κατόπιν την άλλη μισή και τελειώνω με τα υπόλοιπα φύλλα. Την χαράζω σε
κομμάτια και την ψήνω στους 200 βαθμούς .
Σημειώσεις
Η συγκεκριμένη της φωτογραφίας έχει 1 αβγό και 1 ασπράδι και γάλα εβαπορέ για να την κάνω όσο θέλω γλυκιά, μια που όταν την προσφέρουμε ρίχνουμε άχνη και κανέλα
Η γιαγιά που άνοιγε το υπέροχο χειροποίητο φύλλο την έκανε και στριφτή.
Δοκιμάστε την! δεν θα το μετανιώσετε !!..
2 σχόλια:
Σωστή η γιαγιά Ρόζα! Πώς να μην παρακολουθήσεις τη συνταγή με τέτοιο γλυκό "δωράκι";
Πολύ ωραία φαίνεται η πίτα! Θα δοκιμαστεί πάραυτα!
Όντως σωστή η γιαγιάκα! Δυστυχώς δεν πρόλαβα να την γνωρίσω αλλά ξέρω πολύ καλά από τη μαμά, τις μαγειρικές της πρωτιές :-)
Η πίτα είναι πολύ νόστιμη. Θυμίζει λίγο μπουγάτσα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δημοσίευση σχολίου