Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σπανακοτυρόπιτα στο πι και φι !


Πώς? Να ανοίξω φύλλο? Θα πρέπει να είναι ή Σαββατοκύριακο ή καμιά αργία...  Αλλά και πάλι δεν θα προτιμούσατε να χαλαρώσετε το Σαββατοκύριακο? Η ακόμη καλύτερα να αποδράσετε από την πόλη? Βρήκα λοιπόν την εύκολη λύση (παρακαλώ οι μεγάλες μαμάδες και οι γιαγιάδες να μη γελάσουν) με έτοιμο φύλλο. 
Ακόμα ένα κολπάκι που μπορεί να μειώσει και άλλο το χρόνο ετοιμασίας είναι το σπανάκι. Όταν βρίσκομαι στην αγορά και τυχαίνει να δω φρεσκότατο σπανάκι, το αγοράζω, το πλένω πολύ πολύ καλά και το καταψύχω. Έτσι, γλυτώνω τουλαχιστο 20 λεπτά και παραπάνω από το χρόνο ετοιμασίας. Ειδού λοιπόν η γρήγορη πιτούλα μου!

Υλικά

1 πακέτο έτοιμο χοντρό φύλλο για πίτες
1 κιλό σπανάκι
100γρ βούτυρο λιωμένο + 1 ποτήρι ελαιόλαδο σε μπολ
500γρ φέτα
2 γεμάτες κουταλιές τυρί κρέμα light
3 κουταλιές παρμεζάνα
2 αυγά
πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα απ'όλα πλένω πολύ καλά το σπανάκι μου και το ζεματίζω. Το στραγγίζω καλά και το βάζω σ'ένα μεγάλο μπολ.
Ανάβω το φούρνο στους 180.
Χτυπάω τα αυγουλάκια, τρίβω τη φέτα με τα χέρια μου και προσθέτω την παρμεζάνα ή πεκορίνο (διαίτης όπως βλέπετε...) και το τυρί κρέμα.
Βάζω το μείγμα μου στο μεγάλο μπολ με το σπανάκι και πασπαλίζω με λίγο πιπεράκι.
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και η γέμισή μου είναι έτοιμη!
Ανοίγω το πακέτο με το φύλλο και απλώνω τα φύλλα ανοιχτά με μια πετσέτα υγρή πάνω για να μη ξεραθούν κατά τη διαδικαδία και σπάνε.
Απλώνω σ'ένα ταψί 35x25 τα μισά φύλλα κάτω αλείφοντάς τα ενδιάμεσα, ένα ένα με το λαδοβούτυρο που ετοίμασα.
Βάζω την υπέροχη γέμιση και μετά πάλι ένα ένα φύλλο, αλείφω ενδιάμεσά τους μέχρι να τελειώσουν.
Ψήνω την πιτούλα μου περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει.
Εγώ συνήθως τη σερβίρω με ξινόγαλα ή γιαούρτι.

Καλή όρεξη


2 σχόλια:

kiki είπε...

Γεια σου συναδέλφισσα! Πάντως και το συγκεκριμένο έτοιμο φύλλο, δεν είναι κακό! Ωραία η πίτα σου!

Ρόζα είπε...

Bonjour kiki! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια :-) εύχομαι καλή σχολική χρονιά!