Κυριακή, 9 Μαρτίου 2008

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Κοκκινιστό με ρύζι


Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια κατά προτίμιση χτένι.
2 κρεμμύδια

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1  σκελίδα σκόρδο μεγάλη
1 ποτήρι  ντοματοπολτό
1 και 1/2  ποτήρι νερό ζεματιστό
λίγους κόκους μπαχάρι
λίγους κόκους πιπέρι μαύρο
1 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι

πιπεριά για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένω καλά το κρέας και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Στη χύτρα βάζω το λάδι να «κάψει» και τσιγαρίζω το κρέας μέχρι να πιάσει κρούστα απ’ όλες τις πλευρές του. Στη συνέχεια βάζω και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί μαζί με το κρέας και το σκόρδο. Ύστερα, βάζω τη σάλτσα με το νερό, το μπαχάρι και το πιπέρι και σφραγίζω τη χύτρα, που την έχω σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να σφυρίζει χαμηλώνω τη φωτιά και μετράω 30 λεπτά αφού έχει αρχίσει να σφυρίζει. Εντωμεταξύ, βράζω ένα ποτήρι ρύζι σπυρωτό σε νερό που κοχλάζει. Όταν γίνει το κρέας με τη σάλτσα σβήνω το μάτι και αφήνω τον ατμό να εκτονωθεί. Ανοίγω τη χύτρα και την αλλάζω σε κρύο μάτι.
Διακοσμώ το πιάτο μου όμορφα με το ρυζάκι και με κομμάτια πιπεριάς όπως στην φωτογραφία.
Καλή σας όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια: