Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Χοιρινό με πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο



 










Ανάμεσα στους αγαπημένους φίλους κ συγγενείς που έρχονται κατά καιρούς και μας επισκέπτονται εδώ στην Αμβέρσα, είχαμε μια καταπληκτική παρέα τα Χριστούγεννα. Είναι απ’ αυτά τα άτομα που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα και ξένοιαστα σαν παιδί. Νιώσαμε σαν Χριστούγεννα στην πατρίδα μας!!
Η Βάσω μας έφτιαξε ένα καταπληκτικό πρασοσέλινο την παραμονή. Δεν έμεινε τίποτα στην κατσαρόλα…

Υλικά:

1 ρίζα σέλινο
4-5 πράσα
1 κιλό χοιρινό (σε κομμάτια)
2 λεμόνια (τον χυμό)
αλάτι – πιπέρι
2 αυγά ( προαιρετικά για να το αυγοκόψουμε)

Εκτέλεση:

Βράζω το κρέας αρκετά καλά, καθαρίζοντας με μία κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται. (κρατάω το ζωμό) Καθαρίζω, πλένω και ψιλοκόβω το σέλινο. Πλένω και τα πράσα και τα κόβω σε κομμάτια 5 πόντους περίπου. Τα τηγανίζω απ’ όλες τις πλευρές. Τσιγαρίζω το κρέας και το “σβήνω” με λεμόνι. Μετά ρίχνω το ζωμό από το κρέας, το σέλινο, και πάνω πάνω τα πράσα. Τέλος βάζω αλάτι κ πιπέρι, αφήνοντάς τα όλα μαζί να βράσουν μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί. (όχι όλο φυσικά). Σβήνουμε τη φωτιά και σ’ ένα πιάτο ξεχωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάμε καλά να αφρατέψουν. Μετά, προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά σιγά αφού βάλουμε στο πιάτο μας λίγο από το ζουμάκι, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το φαΐ μας.

Αν είστε λάτρης της μπύρας προτείνω τη Βέλγικη Bush της οποίας οι 12 βαθμοί αλκοόλ συνοδεύουν άριστα το χοιρινό. Αν πάλι προτιμάτε κρασάκι, θα συνιστούσα το αργεντίνικο Malbec Urduranga ή (για να παινέψουμε και το σπίτι μας) ένα κόκκινο Αμυνταίου Επιλεγμένοι Αμπελώνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: