Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Τιραμισού

Γρήγορο Tiramisu

Πώωωωως? Δεν έχετε mascarpone? Δεν πειράζει! Αυτό το Tiramisu είναι με τυρί Philadelphia, γίνεται ταχύτατα και είναι νοστιμότατο!


Υλικά :
Μία φόρμα τούρτας
2 κομμάτια έτοιμο παντεσπάνι
2 Philadelphia (μπορείτε να πάρετε και το light)
2 ποτήρια άχνη ζάχαρη
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
1/2 ποτήρι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ με γεύση καφέ (εάν θέλετε βάζετε ακόμη λίγο)
1 κουταλάκι του γλυκού nescafé
κακάο σκόνη χωρίς ζάχαρη (για το γαρνίρισμα)

Tip
Την κρέμα γάλακτος και το τυρί θα το βγάλουμε τελευταία στιγμή από το ψυγείο!


Εκτέλεση :

Βάζω το ένα παντεσπάνι στην φόρμα, με την ξεροψημένη επιφάνεια κάτω. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το γάλα με το λικέρ και το nescafé. Με ένα κουτάλι βρέχω όλο το παντεσπάνι όχι πολύ όμως. Χτυπάω τη 1 κρέμα γάλακτος με 1 ποτήρι άχνη και 1 philadelphia τυρί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πηκτή κρέμα. Απλώνω την κρέμα στο βρεγμένο παντεσπάνι. Ύστερα, προσθέτω από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και το βρέχω με το υπόλοιπο γάλα. Φτιάχνω τη δεύτερη στρώση κρέμας όπως έκανα και πριν και την απλώνω πάνω στο δεύτερο μουλιασμένο παντεσπάνι. Βάζω το Tiramisu στο ψυγείο για τουλάχιστο δύο ώρες. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζω το γλυκό με το κακάο.

Σερβίρεται με γαλλικό καφέ. Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: