Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Ζελέ γιαουρτιού με φράουλες

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι
250 γρ άχνη ζάχαρη
150γρ γάλα
15 γρ φύλλα ζελατίνης
1 λωβό βανίλιας
μαρμελάδα μούρο (προαιρετικά)
1 κεσεδάκι φράουλες

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε ένα μπολ με κρύο νερό
2. Σ'ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την άχνη
3. Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε τα φύλλα της ζελατίνης αφού έχουν μαλακώσει και τα έχουμε αφαιρέσει από το νερό.
4. Προσθέτουμε το γάλα με τη λιωμένη ζελατίνη και τους κόκους της βανίλιας στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
5. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση. Και το αφήνουμε στο ψυγείο ένα βράδυ.
6. Ζεσταίνουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βυθίζουμε για λίγα δευτερόλεπτα τη φόρμα με το ζελέ μας.
7. Πολύ προσεκτικά την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. στο κέντρο του γλυκού που ήταν η τρύπα της φόρμας προσθέτουμε τις φράουλες αφού φυσικά τις πλύνουμε καλά και τις κόψουμε στα 2. Διακοσμούμε και γύρω γύρω από το ζελέ. Λίγη άχνη πάνω στις φράουλες για εφέ.
8. Εάν θέλουμε χύνουμε και λίγη ζεστή μαρμελάδα πάνω στο ζελέ.

Ένα ελαφρύ γλυκό μετά από ένα βαρύ γεύμα... Το έκανα σε τραπέζι το Πάσχα και πάθανε όλοι την πλάκα τους.  Δυστυχώς δεν έχω φωτο απο το Πάσχα αλλά έχω μια όταν είχα εκτελέσει  πάλι τη συνταγή πριν ένα μήνα αλλά σε φορμάκια :-)






Δεν υπάρχουν σχόλια: