Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009

Κρεμμυδόσουπα

Κρεμμυδόσουπα
 
Υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια



1 σκελίδα σκόρδο
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο
1 λίτρο ζωμό κρέατος
Μερικά παξιμαδάκια
60 γρ κασέρι της αρεσκείας μας
1 κουταλιά αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
Κόβω τα κρεμμύδια σε ροδέλες και περνάω το σκόρδο από τον λεπτό τρίφτη. Σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνω το αλεύρι ανακατεύοντας. Προσθέτω το ζωμό βοδινού, ανακατεύοντας το κατσαρόλι και αφήνω να βράσει. Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω άλλη μισή ώρα. Τέλος βάζω αλατοπίπερο.

Βάζω στο γκρίλ τα παξιμαδάκια με το κασέρι να λιώσουν.
Βάζω σε μπολ τη σούπα, προσθέτοντας πάνω τα παξιμαδάκια με το λιωμένο κασέρι.



Καλή όρεξη!!!



2 σχόλια:

haritonspace είπε...

Φαίνεται ότι είσαι από Σαλονίκη... (Κασέρι)

Κάτι τρέχει στην κουζίνα μου είπε...

Ε... Αλοίμονο!!!