Υλικά
1 παντεσπάνι έτοιμο
10 μανταρίνια
6 κουταλιές κορν φλάουρ
6 κουταλιές κορν φλάουρ
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
4 κροκάδια
4 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1/4 κούπας χυμό μανταρίνι
1 κουταλάκι ξύσμα μανταρινιού
για το γαρνίρισμα
για το γαρνίρισμα
200 γρ. σαντιγύ
μερικές φέτες μανταρίνι
Εκτέλεση
Σ’ενα κατσαρολάκι, ανακατεύω το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη. Βράζω το νερό και ρίχνω το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας ζωηρά. Βάζω το κατσαρολάκι στη φωτιά και σιγοβράζω την κρέμα περίπου 5 λεπτά. Χτυπάω τα κροκάδια σ' ένα μπολάκι και τα ανακατεύω με λίγη από τη ζεστή κρέμα. Αδειάζω τα μέσα στην υπόλοιπη. Σιγοβράζω, ανακατεύοντας άλλα 4'. Κατεβάζω την κρέμα από τη φωτιά και ανακατεύω με το βούτρο και το ξύσμα. Ύστερα, ρίχνω λίγο, λίγο το χυμό μανταρίνι, ανακατεύοντας μ' ένα κουτάλι, ώσπου να ενωθεί με την κρέμα. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλύπτοντάς την με μία μεμβράνη για να μη πιάσει κρούστα.Τοποθετώ το παντεσπάνι σε μια πιατέλα και το βρέχω με το χυμό μανταρινιού. Όταν η κρέμα κρυώσει εντελώς, τη στρώνω στο παντεσπάνι. Διακοσμώ τη τούρτα με σαντυγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και τη στολίζω με τις φετούλες μανταρινιού.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου