Εικάζεται ότι η Πάβλοβα δημιουργήθηκε προς τιμήν της διάσημης ρωσίδας χορεύτριας Άννα Πάβλοβα που περιόδευε στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία. Η ακριβής προέλευσή της, καθώς και η εθνικότητα του σεφ είναι σημείο διαφωνίας για τις δύο χώρες ακόμη και μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο επιδόρπιο συγκαταλέγεται στην εθνική κουζίνα και των δύο χωρών και δε λείπει ποτέ από γιορτινά τραπέζια όπως των Χριστουγέννων.
Υλικά :
150 γρ ασπράδια αυγών (περίπου 4 ασπράδια)150γρ ψιλή ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας κορνφλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξύδι
500ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε κ φυτική σαντιγί)
1 κιλό φράουλες
Εκτέλεση :
Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη στην μεσαία ταχύτητα. Ενδιάμεσα στο χτύπημα προσθέτω το ξύδι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να έχω μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνω το κορν φλάουρ κοσκινισμένο και με μια σπάτουλα πλαστική το ενσωματώνω στη μαρέγκα με κυκλικές κινήσεις. Προθερμαίνω το φούρνο στους 100°C
Σ’ ένα ταψί με λαδόκολλα, ρίχνω τη μαρέγκα έχοντας στο νου μου κυκλικό σχήμα(20 εκ. διάμετρο περίπου). Φτιάχνω μια μεγάλη λακούβα στη μαρέγκα μου (σαν βαθύ πιάτο) για να μπορέσω αργότερα να την γεμίσω με την κρέμα και τις φράουλες.
Ανάβω τον φούρνο στους 100°C και ψήνω τη μαρέγκα για 1 ½ ώρα περίπου. Κλείνω την θερμοκρασία και βγάζω το γλυκό στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να κρυώσει τελείως.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος ( ή την φυτική σαντιγί) (εγώ συνηθίζω να βάζω και λιγάκι άρωμα πικραμύγδαλο ή βανίλια στην σαντιγί όταν την χτυπάω) Γεμίζω την Πάβλοβα με την κρέμα και διακοσμώ με τις φράουλες. Γίνεται ένα αριστούργημα!!!! Εάν παρατηρήσετε στην φωτογραφία έχω ρίξει από πάνω λιγάκι λικέρ κεράσι.
Καλή επιτυχία!
2 σχόλια:
Λενε πως η καλυτερη παβλοβα στην Αθηνα ειναι αυτη της Εφης Χατζιχρηστου στο Ginger της πλατειας Μαβιλη.Μια φορα που ετυχε να την δοκιμασω ο ιδιος ηταν οντως ακαταμαχητη!
Gia exoaptonkyklo arketa enimerwmenos....
Δημοσίευση σχολίου