Τα κουλουράκια των παιδικών μου γενεθλίων
Κάθε φορά που κάνω αυτά τα κουλουράκια,δεν υπάρχει περίπτωση να μην θυμηθώ ενα συμμαθητή μου απο το δημοτικό, που πήγαινε συνέχεια στη μητέρα μου ενώ όλοι οι άλλοι παίζαμε και τη ρωτούσε σηκώνοντας μάλιστα και το χέρι του, σας παρακαλώ κυρία να πάρω ακόμη ένα, και μόλις το έτρωγε και εκείνο ζητούσε κι άλλο κι άλλο, με σχήμα παπάκι, ή λουλούδι .Δεν ήθελε να πάρει περισσότερα που του πρόσφερε η μαμά, αλλά προτιμούσε να πηγαινοέρχεται και να ζητά κάθε φορά την άδειά της με ύφος ντροπαλό αλλά με επιθυμία τόσο μεγάλη που υπερνικούσε κάθε του συστολή.
Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
βιτάμ 250 γρμ.
1 και 1/3 ποτήρι ζάχαρη
1 αλεύρι ΄Ανθος κόκκινο {ζύμη σχετικά μαλακή}
2 βανίλιες, ή ξύσμα πορτοκάλι, ή κανέλλα
1 ποτήρι ρετσίνα
1 μπέκιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Βούτυρο,λάδι , ζάχαρη δούλεμα καλό με το χέρι και τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά. Ψήσιμο στους 200 βαθμούς, όχι πολύ
Κάθε φορά που κάνω αυτά τα κουλουράκια,δεν υπάρχει περίπτωση να μην θυμηθώ ενα συμμαθητή μου απο το δημοτικό, που πήγαινε συνέχεια στη μητέρα μου ενώ όλοι οι άλλοι παίζαμε και τη ρωτούσε σηκώνοντας μάλιστα και το χέρι του, σας παρακαλώ κυρία να πάρω ακόμη ένα, και μόλις το έτρωγε και εκείνο ζητούσε κι άλλο κι άλλο, με σχήμα παπάκι, ή λουλούδι .Δεν ήθελε να πάρει περισσότερα που του πρόσφερε η μαμά, αλλά προτιμούσε να πηγαινοέρχεται και να ζητά κάθε φορά την άδειά της με ύφος ντροπαλό αλλά με επιθυμία τόσο μεγάλη που υπερνικούσε κάθε του συστολή.
Υλικά:
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
βιτάμ 250 γρμ.
1 και 1/3 ποτήρι ζάχαρη
1 αλεύρι ΄Ανθος κόκκινο {ζύμη σχετικά μαλακή}
2 βανίλιες, ή ξύσμα πορτοκάλι, ή κανέλλα
1 ποτήρι ρετσίνα
1 μπέκιν πάουντερ
Εκτέλεση:
Βούτυρο,λάδι , ζάχαρη δούλεμα καλό με το χέρι και τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά. Ψήσιμο στους 200 βαθμούς, όχι πολύ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου