Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μπέργκερ κοτόπουλο

θέλετε να φάτε ένα ζουμερό μπιφτέκι αλλά να μην το παρακάνετε με τα λιπαρά; τότε κοιτάτε τη σωστή συνταγή. Σας έχω ετοιμάσει ένα νοστιμότατο μπέργκερ σπιτικό που θα σας κάνει να θέλετε κι άλλο :-)

Υλικά
  • Για το burger :
  • 3 ψωμάκια για burger
  • 300γρ κιμά από στήθος κοτόπουλου
  • 1 αυγό
  • 70γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 60γρ ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ γλυκού κάρυ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες
  • σαλάτα σγουρή
  • πατάτες
  • Για τη σως
  • 9 κουταλάκια μουστάρδα
  • 12 κουταλάκια μαγιονέζα
  • λίγο μαυροκούκι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς C. Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το σκόρδο,το ψωμί, το κάρυ, αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε μπιφτέκια 200γρ περίπου. Ψήνουμε τα burger για 25 λεπτά περίπου.
  2. Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4. Τις ψήνουμε στο φούρνο με λάδι αλάτι και ρίγανη για 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν. Φτιάχνουμε τη σως ανακατεύοντας τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και αλείφουμε και τις 2 πλευρές με τη σως. Βάζουμε ένα μπιφτέκι, από πάνω μια φέτα ντομάτα και λίγο σγουρή σαλάτα. Περιμετρικά στο burger, πασπαλίζουμε τη μουσταρδομαγιονέζα με μαυροκούκι. Σερβίρουμε με τις πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: