Le paradis de Roza
Υλικά:
4 αυγά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
1 ποτήρι γάλα
κακάο σκόνη
φουντούκι καραμελωμένο κ ψιλοκομμένο στο μιξεράκι
Για το γλάσο:
1 σοκολάτα υγείας
½ κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Χτυπάω τη ζάχαρη με το λάδι για 8 λεπτά περίπου. (Προθερμαίνω το φούρνο μου στους 170 -180) Ρίχνω τα αυγά και χτυπάω άλλα 8 λεπτά. Προσθέτω το γάλα, σιγά σιγά το αλεύρι, το baking powder και όσο κακάο θέλουμε. (Εγώ βάζω μέχρι η ζύμη να γίνει σκούρη) Αφού βουτυρώσω κ αλευρώσω τη φόρμα, ψήνω το κέικ για 50 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί το κέικ ετοιμάζω το γλάσο μου. Λιώνω σε Bain Marie τη σοκολάτα. Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζω 3 δάκτυλα νερό. Μέσα στο κατσαρολάκι βάζω ένα άλλο μικρότερο με τα κομμάτια της κουβερτούρας. Βράζοντας το νερό, λιώνει η σοκολάτα. Κλείνω το μάτι της κουζίνας και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και μετά το βούτυρο. Περιχύνω το κέικ μου με το γλάσο κ γαρνίρω με το φουντούκι.
Υλικά:
4 αυγά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
1 ποτήρι γάλα
κακάο σκόνη
φουντούκι καραμελωμένο κ ψιλοκομμένο στο μιξεράκι
Για το γλάσο:
1 σοκολάτα υγείας
½ κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Χτυπάω τη ζάχαρη με το λάδι για 8 λεπτά περίπου. (Προθερμαίνω το φούρνο μου στους 170 -180) Ρίχνω τα αυγά και χτυπάω άλλα 8 λεπτά. Προσθέτω το γάλα, σιγά σιγά το αλεύρι, το baking powder και όσο κακάο θέλουμε. (Εγώ βάζω μέχρι η ζύμη να γίνει σκούρη) Αφού βουτυρώσω κ αλευρώσω τη φόρμα, ψήνω το κέικ για 50 λεπτά περίπου. Αφού ψηθεί το κέικ ετοιμάζω το γλάσο μου. Λιώνω σε Bain Marie τη σοκολάτα. Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζω 3 δάκτυλα νερό. Μέσα στο κατσαρολάκι βάζω ένα άλλο μικρότερο με τα κομμάτια της κουβερτούρας. Βράζοντας το νερό, λιώνει η σοκολάτα. Κλείνω το μάτι της κουζίνας και προσθέτω την κρέμα γάλακτος και μετά το βούτυρο. Περιχύνω το κέικ μου με το γλάσο κ γαρνίρω με το φουντούκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου