Κινέζικο και τηγανητό ρύζι με αυγό
Υλικά:
½ κιλό σνίτσελ χοιρινό
1 μικρό κουνουπίδι
1 μικρό μπρόκολο
1 έως 2 πράσα
2 πιπεριές ( κόκκινη και κίτρινη)
2-3 καρότα μέτρια (τα παρέλειψα στην φωτο γιατί είχε πολύ κρύο κ δεν πήγα να ψωνίσω...)
αλάτι, μαύρο πιπέρι
σάλτσα σόγιας
Για το ρύζι:
1 ποτήρι ρύζι μπασμάτι
½ φλυτζάνι μπιζέλια
½ φλ. καλαμπόκι
λίγο βούτυρο αγνό
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβω το σνίτσελ σε λωρίδες και το τσιγαρίζω με λάδι. Σ’ ένα βαθύ σκεύος κόβω σε μικρές μπουκίτσες όλα τα υλικά μου και τα ανακατεύω με το πιπέρι και το αλάτι. Μόλις ετοιμαστεί το κρέας, ρίχνω τα λαχανικά και τ’ ανακατεύω όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν. ‘Όταν γίνει το φαΐ το περιχύνω με την σάλτσα σόγιας.
Βράζω το ρύζι με τα μπιζέλια και το καλαμπόκι. Το σουρώνω και το βάζω σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι να τσιγαριστεί με λίγο βουτυράκι. Χτυπάω το αυγό και το προσθέτω στο ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια για να ψηθεί καλά. Τέλος προσθέτω αλάτι και πιπέρι. Αν θέλετε τηγανίστε κ μερικά prawn crackers.
Προτείνω να σερβίρεται με το γιαπωνέζικο ποτό από ρύζι σάκε, σε χλιαρή θερμοκρασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου