Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Κέικ με φέτα και πιπεριές

Μυρωδάτο αλμυρό κέικ με φέτα, πιπεριές και ρίγανη. Ιδανικό για μπουφέ αλλά και για ένα πλήρες υγιεινό πρωινό.

250γρ φαρίνα
100ml γάλα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
250γρ φέτα
4 αυγά
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC
Πλένουμε καλά και κόβουμε σε μικρά κομματάκια την πιπεριά καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε και αυτό σε μικρά κομματάκια. Τα τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
Σ'ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τρίβουμε μέσα τη φέτα, ρίχνουμε και το γάλα, τις μισές πιπεριές με το κρεμμύδι και τη ρίγανη.
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Λαδώνουμε μια φόρμα ή χρησιμοποιούμε αντικολλητική φόρμα. Ρίχνουμε κάτω στον πάτο τις άλλες μισές πιπεριές ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε από πάνω και το μείγμα μας και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. περίπου 25-30 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Μάφινς με βρώμη και φυστικοβούτυρο


Μάφινς με βρώμη κα φυστικοβούτυρο! Ένα ωραιότατο και υγειινό πρωινό για να ξεκινήσετε τη μερα σας γεμάτοι ενέργεια!

Υλικά:

300γρ αλεύρι
1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
120γρ ζάχαρη καστανή
100γρ βούτυρο λιωμένο
100 γρ βρώμη με αποξηραμένα φρούτα
1 κουταλιά φυστικοβούτυρο
150ml γάλα
1 αυγό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170oC
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βρώμη.
Σ'ένα μπολ ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη το γάλα, το βούτυρο το αυγό και το φυστικοβούτυρο
Το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζουμε σε 12 φορμάκια τη ζύμη μας και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!!

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα με μούρα

Τι θα λέγατε για μια ελαφριά τάρτα με τραγανό μπισκότο, βελούδινη κρέμα βανίλια και φρέσκα ζουμερά μούρα; Απολαύστε την εύκολη διαδικασία της και την εκπληκτική γεύση της! θα την βρείτε και στο www.kitchenseret.com!


Υλικά:

Για το μπισκότο:
250γρ αλεύρι κοσκικισμένο
125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κρόκο
2 κουταλιές παγωμένο νερό
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
250γρ ζάχαρη
50γρ σκόνη αραβοσίτου
50γρ αλεύρι κοσκινισμένο
2 κρόκους
1 κλωναράκι βανίλια
φρέσκα μούρα


Εκτέλεση:

Σ΄ένα μπολ δουλεύουμε με το χέρι το αλεύρι με το βούτυρο.
Προθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη δεύουμε παλι με το χέρι καλά και
ύστερα προσθέτουμε και τον κρόκο
τέλος προσθέτουμε και το παγωμένο νερό και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα (μην το δουλέψετε πολύ γιατί θα ραγίζει) το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την κρέμα
Απο το γάλα κρατάμε μισό ποτήρι και το υπόλοιπο το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά με τους κόκους της βανίλιας που έχουμε καθαρίσει. Ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Στο ποτήρι με το γάλα που κρατήσαμε ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σκόνη αραβοσίτου
Όταν το γάλα έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε το μείγμα απο το ποτήρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Τη μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο ταψάκι και την καλύπτουμε με σελοφάν (να εφάπτεται με την κρέμα για να μη πιάσει κρούστα) Την αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη για το μπισκοτο και την τοποθετούμε στο ταψάκι για τάρτες.
την τρυπάμε με ένα πηρούνι και την ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά.
την αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε στο μπισκότο πάνω την κρύα κρέμα και διακοσμούμε με τα μούρα. (μπορούμε φυσικά να βάλουμε και άλλα φρούτα αν επιθυμούμε. Εμένα δεν μου έφτασαν δυστυχώς τα μούρα και έβαλα και λίγο μπανάνα..)
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε απο πάνω με άχνη ζάχαρη.

Κράμπλ με μήλο και ροδάκινα

Βρεττανική λιχουδιά υγειινή, νοστιμότατη και πανεύκολη!

Υλικά:

Για τη γέμιση:
2 μέτρια μήλα κόκκινα ξεφλουδισμένα σε κυβάκια
2 ροδάκινα ξεφλουδισμένα κ κομμένα σε κυβάκια
50 γρ μαύρη ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
1 κουταλιά νερό
Για το κράμπλ:
3 κουταλιές αλεύρι ολικής
3 κουταλιές βρώμη
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλάκι ινδοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C.
Σ΄ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μήλα, τα ροδάκινα, το νερό, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε με τα δάχτυλα όλα τα υλικά για το κράμπλ μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά και να μοιάζει με ψίχουλα.
Σ'ένα πυρίμαχο σκεύος χύνουμε τα φρούτα και ρίχνουμε ομοιόμορφα από πάνω το κράμπλ.
Ψήνουμε περίπου για 20-25 λεπτά στη μεσαία σχάρα μέρχι να ροδίσει.
Μπορείτε να προσθέστε άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα.
Σερβίρεται ζεστό.

Μπισκότα φυστικοβούτυρου με σταγόνες κουβερτούρας

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο φράουλα και σταγόνες κουβερτούρας. Μια απολαυστική 'παρέα' για το βραδάκι μπροστά στην τηλεόραση μ'ένα ποτήρι γάλα.


Υλικά:

1 αυγό
100γρ μαύρη ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
50γρ βούτυρο
50γρ φυστικοβούτυρο με γεύση φράουλα ή σκέτο
230γρ αλεύρι
1 κουταλάκι ξηρή μαγιά
100γρ σταγόνες κουβερτούρας


Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά
προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το αλάτι
ύστερα τη σοκολάτα
τυλίγουμε το μείγμα σε μια λαδόκολα σε σχήμα λουκάνικο και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες
κόβουμε σε φέτες τα μπισκότα, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας επιτυχία!